TERUG NAAR AUTOBIO-PAGINA
Onderdeel van de WimHeins.nl Servicepagina's


INTERPRETATIE GEBOORTEHOROSCOOP 
 VAN WIM HEINS 
DOOR FOKKELIEN VON MEYENFELDT
27 december 1984

Geboren: 19-3-1950 om 14.15 locale tijd, 13.15 GMT,
13.34 WPT, 1.20 ST te Amsterdam,
52.22 NB en 4.52 OL.


 

INLEIDING
De belangrijkste zijn natuurlijk de Zon, de Maan en de Ascendant. Je hebt de zon in Vissen, de Ascendant in Leeuw en de Maan in Ram.
Om met die Ascendant te beginnen: als Ascendant Leeuw ben je iemand die graag imponeert, met jezelf. Dus je vindt het leuk om andere mensen onder de indruk van je te brengen. En je verbergt achter een toch wel behoorlijk zelfbewuste houding een veel minder zelfbewust iemand. De Zon in Vissen is nogal bescheiden terwijl een Ascendant Leeuw juist niet bescheiden is. Je houdt ook van impressief haar, dat zit hem ook in Ascendant Leeuw. Een dikke kop haar dat vind je belangrijk. Bij Ascendant Leeuwen zie je dat altijd. In wezen ben je dus wel bescheiden, maar je zal er alles aan doen om dat niet te laten merken aan mensen.

GEVOEL
Als je iets aanpakt ben je heel enthousiast. De Maan in Ram wijst op enthousiasme, ijver, dingen aanpakken en dat soort zaken.
Als je de Zon in Vissen hebt staan ben je natuurlijk altijd een gevoelig mens, maar het is niet overmatig. Bij Vissen kan het ook nog wel eens helemaal de verkeerde kant opgaan, maar dat is bij jou helemaal niet het geval omdat in de Huizen 4, 8 en 12 (de Waterhuizen) geen planeten staan. En soms is dat slecht, maar in jouw geval is het goed omdat je toch verder wel een Watermens bent en door die lege 4-8-12 Huizen wordt het leuk in evenwicht gehouden. Je bent NIET iemand die zich erg makkelijk door zijn gevoel in moeilijke toestanden zal laten sleuren, zeker niet met de jaren. Als je jong bent doe je dat wat gauwer natuurlijk. Je bent ook niet een zatladder of zo. Je zal niet gauw verslaafd raken. Bij Vissen kan dat namelijk heel makkelijk wel gebeuren. Maar in jouw geval kijk ik dan naar Neptunus. Die staat er heel mooi bij en dat is altijd gunstig voor dat soort dingen. Hij maakt namelijk mooie hoeken, met Jupiter bijvoorbeeld een driehoek.
Jupiter is een algemene goeddoener in een horoscoop. Wat het nou precies doet weet ik ook niet maar het gaat er om dat zo'n aspect altijd gunstig uitwerkt.
Neptunus maakt ook nog een driehoek met Venus. Dat is in het algemeen ook gunstig. Ook wat de liefde betreft omdat je dan althans voor jezelf een goeie liefdesaard hebt zoals dat heet. Ik bedoel: ruimhartig bent en dat soort dingen. Dat lijkt mij tenminste wel gunstig.
De Zon maakt een conjunctie, maar niet zo'n erg nauwe, met Mercurius. Er zit acht graden tussen. Mercurius in Vissen maakt je meestal wat zweverig in je denkvermogen in het algemeen, omdat Vissen zich niet graag concentreert op één veld. Ze gaan vaak verschillende richtingen op. Het hangt ook van de rest van de horoscoop af. Bij jou zit er een soort tegenwicht in. Mercurius en Saturnus staan recht tegenover elkaar en dat betekent dat Saturnus je op de aarde trekt, je verstand. Dus je hebt de neiging om te zweven en dan komt Saturnus en die trekt dat even terug. In dit geval is zo'n oppositie echt wel mooi.
Mercurius in Vissen is dus eigenlijk niet zo gunstig maar door die trek van Saturnus wordt hij weer nuchter. Als Mercurius bijvoorbeeld in de Maagd staat dan ben je weer te beperkt, vind ik zelf. Dan krijg je vaak van die mensen die op kleine woordjes kritisch zijn. En dat kan dus nooit met Mercurius in de Vissen maar jij komt net op een aardig gemiddelde uit. Dus dat lijkt me eigenlijk wel gunstig.

RELATIES
Dan de Maan. Die staat goed. Maakt goeie hoeken met bijvoorbeeld Venus en Pluto. Maan met Venus heeft weer met je liefdesaard te maken. Niet met lot want daar weet ik niet zo veel van maar gewoon met de aard. Dat is gunstig voor een goed hart zal ik maar zeggen. Dan de driehoek van de Maan met Pluto, dat maakt je scherpzinnig, kritisch. Pluto staat bovendien bijna precies in de Ascendant en dat maakt je bijvoorbeeld heel strijdvaardig. Het is iets heel alerts. Overigens wel iets wat een vaste relatie ook belemmert, want Pluto staat dus recht in de Ascendant en Venus staat precies in de Descendant. Dus die twee staan ook weer lijnrecht tegenover elkaar. En met al je vriendelijke en beste gevoelens zal het altijd moeilijk zijn om een goeie vaste relatie op te bouwen. Dat komt doordat Pluto Venus daar op één of andere manier in tegenwerkt. Het is niet onmogelijk. En als je eenmaal iemand hebt dan hou je die ook. Jij bent niet iemand die het afbreekt. Dat zou dan altijd de andere partij moeten zijn. Jij bent echt heel duidelijk het trouwe type. Vissen zijn dat in het algemeen niet, omdat het een Beweeglijk teken is, maar jij zou nooit uit jezelf iets afbreken, of iemand moet wel héél wat doen.
Maar die Pluto in de Ascendant is altijd erg lastig omdat je dan strijdvaardig bent en heel energiek en erg geneigd je eigen pad te gaan. En dat is natuurlijk prachtig, maar het is ook altijd wat lastig voor paarvorming. Het staat het vaak een beetje in de weg.
Onder welke omstandigheden wel blijvende relaties ontstaan vind ik heel moeilijk te zeggen. Het zou aan jouw persoonlijkheid nauwelijks liggen. Maar je hebt van die mensen die heel makkelijk vrienden en vriendinnen krijgen. Dat gaat heel vlotjes. Die passen zich makkelijk aan. En dat is bij jou iets moeilijker. Je zult iemand moeten hebben die erg met je mee kan denken. Als ik dat zo zeg klinkt het als een dooddoener. Maar een heleboel mensen die pakken een partner en dan is het ook goed. Dat is bij jou niet zo. Het maakt nogal wat verschil wie je neemt. Het heeft te maken met je neiging een eigen weg te gaan en je niet makkelijk aan te passen. Want je hebt heel specifieke dingen die je wilt.

Je bent in een heleboel levensopzichten erg makkelijk. Je bent ook heel tolerant, dat zit hem ook in die Vissen. En bovendien heb je Jupiter in de Waterman staan. Dat maakt ook altijd tolerant ten opzichte van iemands geestelijke instelling, religie en zo. Je kunt alles wel begrijpen, dus daar zit het hem niet in. Je hebt ook mensen die gewoon niet open staan voor een ander maar dat is het bij jou niet het geval. Het is bij jou dat je gewoon voor jezelf een pad hebt uitgestippeld en daar zal niet iedereen je op kunnen en willen volgen. En dat zit hem in die Pluto in de Ascendant. Dat staat ook altijd voor hele zelfstandige mensen. Bijvoorbeeld ook alpinisten en dat soort figuren zouden dat kunnen hebben. Ook een beetje een eenzaam iets en dan hoog opklimmen. Je zou misschien iemand moeten hebben die ook sterk een eigen weg gaat. Dan hoeft er niks verkeerd te gaan want wat je innerlijke geaardheid betreft zit het allemaal wel snor. Het enige punt is je moet iemand vinden die dat ook zo wil.

 

HOEK/VIERKANT/ASPECTEN
Ik gebruik ook die 150 graden hoek in de duiding van de horoscoop. Quincunxs heten die dingen. Als je 150 graden hoeken hebt wijst dat er meestal op, zij het niet heel specifiek, dat je je kunt inleven in iemand met een aard die helemaal niets met jezelf te maken heeft. Je hebt een aantal van die dingen. En dat is altijd wel goed. Dus voor mensen die jou eigenlijk wezensvreemd zijn kun je toch nog wel een zeker begrip opbrengen. Dat heeft ook te maken met die tolerantie. Dat die Maan een quincunx maakt met Saturnus zegt niet zo vreselijk veel, maar überhaupt dat het ding gemaakt wordt is wel aardig. Dat heeft te maken met toleranties. Mensen die je helemaal niet liggen kun je daardoor zelfs wel aardig vinden.

Het is vooral ook niet-egocentrisch zijn. Een heleboel mensen zijn geneigd anderen met zichzelf te vergelijken. Die zeggen ik ben zo dus hij is ook zo. Maar zo werkt dat niet bij jou.
Trouwens een schrijver zonder quincunx kan nooit psychologisch iets zinnigs op papier zetten volgens mij. Nou daar heb jij dus geen problemen mee. Relativisme heeft er ook mee te maken. Trouwens dat zit hem in de Vissen zelf al. De combinatie Water en Lucht is altijd erg relativerend en jij bent een vrij sterk Watermens, al ben je in Water, Lucht en Vuur alle drie wel behoorlijk sterk, Aarde dan het minste.
Uranus maakt een vierkant met de Maan. Een vierkant wordt op zichzelf altijd als onharmonisch ervaren. Maar welke verbinding met de Maan dan ook wijst altijd op belangstelling voor occulte wetenschappen en dat soort dingen. Of het dan een vierkant of een driehoek is maakt eigenlijk niet uit. Het betekent ook gaven daarvoor. Want je kunt natuurlijk wel belangstelling hebben maar je moet het ook nog kunnen. Ik kan zoïets als mediamiek zelf nooit goed vinden, maar het zou in jouw horoscoop niet uitgesloten zijn. Dat is het in de eerste plaats bij Vissen sowieso niet. En dan een sterke Maan. De Maan is weliswaar niet erg mooi geplaatst, want hij maakt vrij veel moeilijke aspecten, al is dat bijna bij iedereen, maar hij is wel erg sterk. En dat wijst meestal ook op mediamieke kwaliteiten. Sterk wil dus zeggen veel aspecten. Hij doèt veel in de horoscoop. Hij staat echt op een belangrijk punt.
De Zon maakt bij jou bijvoorbeeld maar twee aspecten. Eigenlijk maar één, als ik heel officieel en streng reken. Dus die Zonne-eigenschappen werken niet zo sterk als de Maaneigenschappen. De Zon heeft te maken met het wezen van je karakter, dus wat je heel diep van binnen echt bent. Nou en als Vis ben je natuurlijk heel gevoelig en laat je je meedrijven op de stroom. En dat type dingen heb jij wel, maar het is zo ontzettend ver weg geborgen achter allerlei andere dingen, dat je het bijna niet kunt ontdekken.

Met die Uranus heb je ook wat je noemt vlagen van genialiteit. Je hebt ook tijden dat er niet zo veel tot je doordringt. Maar ook vlagen waarin je opeens hele goeie ideeën hebt. Dat hangt dan weer van de progressieve horoscoop af. Stel dat de progressieve Maan op een bepaalde positie staat, dan gaat zo'n geboorte-aspect extra werken. Dus stel dat de Maan bijvoorbeeld op dit moment progressief op het geboortepunt in de Ram komt, dan krijg je grootse inspiratie. Een gunstige periode is dat dan voor jou met veel gebeurtenissen ook. Kleine leuke aardige voorvallen.
De Zon is de 'Heer van de Ascendant' bij jou. Dus is hij wel weer belangrijk, omdat hij daardoor ook de 'Heer van de horoscoop' is. Je Ascendant is Leeuw, en de 'planeet' van de Leeuw is de Zon en dus is die de Heer van de horoscoop. Daarom is hij wel weer belangrijk, maar hij maakt weinig aspecten dus ik zal maar zeggen de Zon staat een beetje buiten spel. Maar hij is wel belangrijk. Je kunt niet zomaar even zeggen o die telt niet mee. Stel nou iemand die een paar uur later is geboren op die dag. Die zal veel minder Visserig zijn dan jij, omdat de Zon bij jou toch nog belangrijker is door die Leeuw Ascendant. Hij maakt weinig aspecten, dus een uur of twee later zou je er niet veel meer van gemerkt hebben.
Mercurius maakt verder nog wat quincunxs en dat zijn dan weer die inlevingsaspecten. Dat zegt verder niet zoveel.

EROTIEK
Venus maakt een driehoek met Saturnus. Elk gunstig aspect met Venus is gunstig voor de liefde. En ook met name voor je innerlijke aard. Wat betreft erotiek hangt het er vanaf waar hij zit. In sommige horoscopen staat hij helemaal niet erotisch. Zet hem in de Maagd, nou dan is er weinig over van die Venuswerking. En dan zijn het vaak ook heel onerotische mensen. Jij hebt hem in de Waterman staan en daarom denk ik dat het bij jou meer geestelijk is dan lichamelijk. In het algemeen is een Waterman wat erotiek betreft wel uit op nieuwtjes, gewoon iets anders, maar het is altijd meer geestelijk gericht. Eerder een soort nieuwsgierigheid dan een hele diepe lichamelijkheid. Mars heeft er natuurlijk ook mee te maken. Die staat in de Weegschaal dus ook weer in een Luchtteken en daarom blijft dat de erotiek bij jou toch altijd wat cerebraal is. Dat heeft toch altijd met elkaar te maken. Of je daar tevreden mee bent kan ik er niet uithalen. Ik zie niet veel ontevredens in je horoscoop.


Hoe vaak beschouwt u zich als Echt Verliefd?

Ik heb bijna dagelijks een verliefdheidsobsessie.
Ik ben toch wel elke maand een keer verliefd.
Verliefdheid overkomt me zo'n 1 of 2 keer per jaar.
Echt verliefd ben ik ongeveer om de vijf jaar.
Ik word nooit of nooit meer verliefd.DEPRESSIES
Je zou wel aan depressies onderhevig kunnen zijn bij perioden en dan ben je waarschijnlijk minder tevreden maar in het algemeen heb je geen ontevreden horoscoop als ik het zo bekijk.
Ontevredenheid vind je bij Saturnus. Nou die staat in de Maagd en dat is niet zo geweldig. Ik bedoel, Saturnus past daar goed, maar het kan wat humeurig maken. Maar dat is periodiek. Als Saturnus door de Maagd loopt, dan heb je er last van. Dat is eens in de zoveel jaar. En zo'n paar keer per jaar kun je opeens van die nurkse aanvallen hebben. Dan wil je niemand zien. Dan heb je dus last van je Saturnus. Geestelijke depressies echt. Ik denk zelfs dat het bij jou op een gebrek aan zelfvertrouwen kan uitlopen bij perioden. Dan zakt je zelfvertrouwen helemaal beneden nul.

Maar die Ascendant tilt je daar dan gewoon weer bovenop want die pikt het niet. Die haalt het dan weer naar boven. Want je Ascendant is erg mooi geplaatst: hij maakt goeie aspecten. In jou geval is de Ascendant toch wel belangrijk want er staat een planeet in (Pluto).
Ik heb zelf bijvoorbeeld Ascendant Maagd maar er staat niks in. En ik heb verder ook helemaal niets in mijn Aardetekens staan en dat zegt dan niet zo vreselijk veel.
Maar in jouw geval staat er een planeet bijna in het Ascendantspunt en dat maakt hem dus belangrijk. En er zijn vier aspecten met de Ascendant. Dus dat betekent dat je hem wel mee moet rekenen. Maar het belangrijkste is dat er ook een planeet in staat. Dan zeg je hij telt toch wel mee.
Bovendien heb je nogal veel tekens in Vuur staan, plus je Ascendant en je beroepspunt M.C. (Medio Caeli). Je hebt dus drie planeten in Vuur, plus de Ascendant plus het Midhemelpunt M.C.
Dus je bent voor een Waterteken toch al aardig vurig en dat moet je allemaal meerekenen. Dan zeg je ja, veel Vuur, Vuur Ascendant, dan moet ik hem toch meetellen.
In mijn eigen horoscoop telt het niet omdat ik een Maagd Ascendant heb. Maagd is ook een Aarde teken en ik heb verder niks in Aarde staan. Dus ja, doet niet zo vreselijk veel, heel oppervlakkig. Maar bij jou is het dus verder doorgedrongen.

OPTI-/PESSIMISME
Wat Mars betreft: meestal ben je een heel energiek mens, maar je zult bij tijden hebben dat je helemaal niets doet, dat er niets uit je vingers komt en dat je denkvermogen het bijna niet doet (dat was ook al bij Uranus een beetje naar voren gekomen).
Jupiter: Maakt heel weinig aspecten, eigenlijk maar één maar dat is ook meteen een hele mooie. Dat betekent dat je in het algemeen niet echt een optimistisch mens bent. Je moet jezelf heel erg dwingen om bijvoorbeeld een positieve instelling te hebben, omdat je gauw dingen heel zwaar opvat die niet zo zwaar zijn. Je bent in wezen niet iemand die heel makkelijk positief denkt over resultaten. Je probeert het wel te doen voorkomen maar het is dus niet zo. Dat is die Ascendant Leeuw weer. Die probeert al die dingen te verbergen want dat vindt hij niet leuk. Je bent in feite pessimistisch omdat Jupiter heel weinig doet in de horoscoop. Hij maakt maar één aspect. Jupiter geeft optimisme, hoop, en dat ligt bij jou dus altijd een beetje moeilijk. Er zullen je ook niet echt gauw rampen overkomen. Dat zit er ook niet zo in. Maar je hebt het wel moeilijk om dingen positief te zien.

COMMUNICATIE
Dan krijgen we Uranus. Die staat slecht. En dat betekent dat je wel veel invallen hebt en bij tijd en wijle heel origineel bent maar dat je soms moet oppassen dat je niet doordraaft met ideeën. Je moet toch weer een beetje terug naar de aarde zou ik zeggen. Je hebt de neiging om al te origineel te worden en dan ben je niet meer verstaanbaar. Communicatief zit je trouwens wel snor maar die Uranus kan je daar nog parten in spelen. Je draaft dan door en dan snap je het zelf allemaal nog wel maar een ander voelt het dan niet meer zo precies aan. Communicatief zit je snor omdat in Huis 3, 7 en 11, de communicatiehuizen, vijf planeten staan. En in de Luchttekens staan drie planeten. Die twee dingen samen zijn een aanwijzing dat het communicatief wel goed zit. Je bent sociaal genoeg als je wil. Je hebt van die mensen die het allemaal vanzelf doen. Jij bent ook door je Ascendant Leeuw ietwat gereserveerd. Maar als je wil kan je heel makkelijk met de meest uiteenlopende figuren omgaan en dat is natuurlijk altijd handig.

EIGENZINNIGHEID
Nou Neptunus staat er dus aardig bij. Dat is gunstig tegen verslavingen. Pluto staat in de Ascendant (bijna 5 graden er vanaf dus te rekenen als in de Ascendant) en die heeft ook iets te maken met je eigen weg gaan en met een beetje eigenmachtig zijn. Hij maakt wel mooie hoeken. Een sterke Pluto is voor jezelf een mooie eigenschap maar het kan voor anderen wel eens lastig zijn omdat je erg eigenzinnig bent. Pluto is eigenlijk machtsstreven.

In jouw horoscoop heb je een leeg 10e Huis en dat is het Huis van beroep. Dus het machtsstreven zal zich bij jou niet in de beroepssfeer afspelen. Ik zie jou niet gauw de politiek in gaan of zo. Pluto staat in Huis 1. Dat betekent dat het hele machtsstreven in je persoonlijke leven zit en dat je je eigen weg wil gaan. Je wil eventueel nog wel naar de wenken van anderen luisteren maar je zal ze niet gauw opvolgen omdat je zelf precies weet wat je wil. Je bent ook wel behoorlijk eigenwijs, doelgericht en zo. Je weet best wat je wil en daarom hoeft een ander niet te zeggen van zou je dat eens doen. Dan denk je: nou dat is heel interessant maar dat zal ik dan voortaan niet doen. Je bent heel welwillend. Je zult gauw ja zeggen, gewoon uit vriendelijkheid. Als iemand het leuk vindt wil je best wel ja zeggen, maar dan doe je het vervolgens niet.
Nee dat noem ik niet onbetrouwbaar. Je bent geen leugenaar. Dat haal ik niet uit de horoscoop. Maar als iemand zegt je moet dat kopen dan zeg je daar zal ik eens over denken, terwijl een Ram meteen zou kunnen zeggen nee daar heb ik geen belangstelling voor. De Vis houdt dat even binnen. Dat komt voort uit de hele hoek bij de Zon en de mooie aspecten met Venus. Dat maakt altijd vriendelijk. En in Waterman, dat maakt geneigd je in te leven in wat een ander wil.

TERUG NAAR BIO-PAGINA

BEROEP EN GEZIN
Wat betreft beroep: Je hèbt het wel. Je beroepspunt staat namelijk in Ram en dat betekent altijd dat je in ieder geval in een beroep erg doorzetterig bent, maar het speelt in je persoonlijk leven eigenlijk heel weinig een rol. Het is niet zo belangrijk. Je hebt misschien wel gewoon een beroep, want een mens moet zijn brood verdienen, maar eigenlijk vind je het niet belangrijk want het Huis staat leeg.
Bij mij is dat bijvoorbeeld heel anders. Mijn beroepshuis staat behoorlijk vol. Daar is het echt dringen geblazen en dat vind ik ook kloppen want voor mij is dat eigenlijk het belangrijkste in het leven.
Nou bij jou is dat zeker niet het geval. Bij jou is dat een beetje gespreid. Heel belangrijk bij jou is wat ik maar zal noemen filosofie.
En een persoonlijke relatie, dus een privérelatie. Dat zou ik voor jou toch wel de belangrijkste dingen noemen.
In Huis 9 heb je staan de Maan en de Zon en dat zijn natuurlijk de belangrijkste planeten. En daar staat verder de Drakekop. Nou daar doe ik verder heel weinig mee. Huis 9 staat voor filosofie en dat soort dingen. Je hebt belangstelling voor alles wat het denken verruimt en verbreedt. Dat vind je belangrijk. Intellectuele dingen maar vooral het hogere. Je bent ook wel enigszins geïnteresseerd in weetjes, maar veel meer in het verrijken van je geest.
Feiten leren daar ben je zeker niet op tegen want ook je derde Huis ziet er wel mooi uit, maar je vindt het belangrijker om je geest te verrijken. Het derde Huis is wat je noemt het lagere weten en dat staat dan voor gewoon dingen opnemen, ook voor journalistiek trouwens.
Het oppervlakkigere kijken om je heen en feiten noteren en niet meer dan dat. Dat vind je wel belangrijk maar je bent nog meer geïnteresseerd in de dingen achter de feiten.
Ik denk zelfs dat dàt het belangrijkste in je leven is, op grond van de horoscoop.

En dan in de tweede plaats komt voor jou een persoonlijke relatie. Dat is een goeie tweede. Andere levenssferen, ik bedoel een gezin, interesseren je eigenlijk niet veel. Kinderen ook niet. Je beroep ben je ook niet zo hevig in geïnteresseerd. Ook niet hevig in gewoon zomaar vriendschappen met Jan en alleman.
Wat betreft dus gezin en kinderen: Huis vier staat voor het eigen gezin dat je zelf eventueel zou stichten, (desnoods een tweepersoonsgezin want dat haal je er niet uit hoor).
Nou dat interesseert je gewoon helemaal niet.

Overigens staat wel je gelukspunt in het vierde Huis - dat is eigenlijk wel gek - dus het interesseert je eigenlijk geen bal maar uiteindelijk zul je wel geluk vinden in een gezinsleven, of je bestemming vinden in je eigen omgeving. Want als je gelukspunt in een huis staat zal je uiteindelijk in die sfeer jezelf gaan terugvinden. Huis 5, het Huis van de kinderen, is leeg. Dat zegt niet dat je ze niet krijgt maar gewoon dat het je niet interesseert. Het zal je een zorg zijn.

Huis 7 is het huwelijkshuis; dat is toch voor jou toch wel belangrijk: een privérelatie.
Traditioneel wordt dit het huwelijkshuis genoemd maar het slaat op iedere één op één relatie. Het huis staat er gunstig bij. Je zult er ook wel gelukkig in worden, dat zit er wel in.
Dit is je geboortehoroscoop dus ik ga er vanuit dat je nul jaar bent. Het is altijd lastig als je iemand al kent natuurlijk hè. Maar als ik zoïets vertel dan denk ik: nou hij is gewoon nul. En vanaf het moment van je geboorte draag je die mogelijkheid van een goeie relatie in je. Je vindt het ook erg belangrijk alleen zit je dus even met die Pluto, met die zelfstandigheidsdrang, die dat een beetje in de weg staat.

INZICHT EN KENNIS
Dat Huis 9 was van dat hogere weten van de filosofie en zo. En in Huis 3 heb je ook twee planeten in staan. Dat is van het lagere weten, van de weetjes. Maar dat zijn Mars en Neptunus, minder belangrijke planeten, dus dat Huis 3 is minder belangrijk dan dat Huis 9.
Dus je wil je zeker verdiepen in feiten (lijkt me ook wel handig trouwens) maar je hebt mensen die komen gewoon nooit verder dan feitjes leren. Nou dat is bij jou dus niet. Het is echt een mooi evenwicht.

O ja, die Maan-noden. Die vormen een as. De noord-node zit in Huis 9, dat tekentje dat naast de Maan staat. Nee dat is geen Leeuwteken want die heeft niet twee nulletjes. En de zuid-node zit dan vanzelf in Huis 3. Die "nodal axis" zit dus tussen 9 en 3. En dat houdt vaak in dat je altijd maar kennis wil opnemen, maar het eigenlijk niet makkelijk uitdraagt aan anderen. Je bent geneigd om het in jezelf op te zouten en niet aan anderen de vruchten van alles wat je hebt uitgezocht mee te delen.

Ik heb zelf die zelfde as-stand en het klopt bij mij. Als in Huis 9 de noord-node zit dan drukt dat uit dat je de neiging krijgt om vreselijk veel kennis te vergaren. En daar doe je ook voor jezelf wel veel mee maar je uit het niet tegenover anderen. Je zal niet gauw anderen daar deelgenoot van laten worden. Je bent alsmaar weer geneigd om nog meer te leren in plaats van eens te zeggen nou kom, laten we er eens mee voor de draad komen. Opzouten, dat is een neiging.

Graag iets willen uitleggen is een ander punt. Ik haal eruit dat jij veel meer kennis vergaart dan je nodig hebt. Dat heb ik namelijk zelf ook en daarom heb ik er heel lang over na zitten denken. Want eerst dacht ik het is gelul. Maar volgens mij klopt het toch wel. Ik heb zelf namelijk de neiging om heel erg ontzettend veel te leren. Dan denk ik 'ik moet maar weer een nieuwe studie op gaan vatten'. En dat is natuurlijk ontzettend stom, wat moet ik ermee? Dus die neiging heb ik. En ik vind het ook erg leuk om mensen iets uit te leggen maar dat staat er eigenlijk een beetje los van. En dat zijn vaak ook niet de dingen die ik heb geleerd die ik de mensen uitleg, dus het klopt wel. Ik vertel ze een beetje over het leven in feite hè. En dat vind ik allemaal prachtig. Ik wil ze uitleggen hoe je een goeie brief schrijft maar dat heeft niks met mijn studie te maken. Nou zoïets zou het bij jou ook kunnen zijn.
Ik heb daar zelf eens een speciaal boekje over gekocht, ook van een Vis uit 1950 trouwens, uit Amerika, en die heeft al jaren onderzoek gedaan over die Maan-node. En ik vind het toch wel aardig kloppen bij sommige mensen.

EVENWICHT
Nou je hebt een behoorlijk gevoel van eigenwaarde. Alleen, heel diep in jezelf heb je er wel moeite mee. Het zal niet makkelijk zijn om je daarop te betrappen. Je hebt van die mensen die lopen gewoon met hun minderwaardigheidsgevoelens op hun smoel rond. Nou bij jou is dat heel erg verborgen maar je hebt het wel. Ik denk dat je wat dat betreft net zo als ik bent. Soms word ik wakker en dan denk ik: oh wat ben ik een nul. Dan denk ik dat ik niks kan en zo. Maar meestal druk ik dat gewoon weg, want dan denk ik nou daar kan ik niet mee voort. Dus ik doe het gewoon maar weg. Dat zal bij jou ook anders zijn, want je hebt niet zo'n wegdruk horoscoop. Hij is heel mooi evenwichtig.
Je hebt een wip. Ik heb hier 'seesaw' onder gezet, dus een wip. Je hebt twee segmenten die recht tegenover elkaar staan. Ik heb een boek en daarin kijken ze hoe de planeten in de figuur verspreid staan. Daar zijn een heleboel patronen voor. Jij hebt het 'seesaw pattern'. En die twee segmenten tegenover elkaar is best gunstig want dan krijg je toch een behoorlijk uitgebalanceerde persoonlijkheid. Je hebt een soort nacht- en dagzijde die elkaar mooi in overeenstemming houden. Ook aan de rechterkant en aan de linker kant staan even veel tekens. Dat is ook gunstig. Want dan houden gevoel en verstand elkaar in evenwicht. Je bent niet overmatig verstandelijk noch overmatig gevoelsmatig. Dit is de horizon, nou onder en boven de horizon is ook netjes verdeeld. Dat betekent: je krijgt niet veel cadeau in je leven maar aan de andere kant ben je ook niet een echte pechvogel. Als je alles onder de horizon hebt staan ben je meestal iemand met veel pech, die zich kapot moet werken om ooit eens iets te bereiken. Dat ben jij niet. Maar je bent ook weer niet iemand die goedkope successen haalt. Sommige mensen halen de meest dwaze successen om niks en die hebben alles boven de horizon. Maar bij jou is dat in evenwicht. Ik vind dat zelf wel het gunstigste hoor, want die goedkope successen lijken mij persoonlijk gewoon niet zo goed voor een mens. En als je nou nooit eens een meevallertje hebt dat is ook om moedeloos te worden. Dus ik vind dat je een mooi uitgebalanceerde horoscoop hebt. Echt een nette horoscoop vind ik. Prettig. Zeker voor een Vissen nuttig omdat die heel erg makkelijk een zwever wordt. En als de rest dan een beetje sterk is, dan is een Vissen natuurlijk prachtig. Want het is een heel leuk karakter. Als je nou een horoscoop hebt die helemaal gevuld is, en dan een Vis, dan wordt het gewoon te veel van het flarderige. En dat heb jij dus niet. Een soort ingehouden gevoeligheid zou je het kunnen noemen.

VLIEGEN EN AARDE
Ik denk dat jouw grootste probleem is dat je niet makkelijk je voeten op de aarde houdt. Je zult het zelf niet gauw merken, maar in contact met anderen zul je denk ik het probleem hebben dat je te snèl voor ze gaat. Je vliegt. Er is niks verkeerd met je verstand maar je hebt de neiging om veel te snel en veel te hoog te gaan voor anderen. En jíj houdt het dan allemaal nog wel bij maar die ander niet meer. Het is eigenlijk niet jouw probleem want gesteld dat je alleen zou leven dan zou je het gewoon niet merken. Maar omdat je nou eenmaal met andere mensen te maken hebt kun je daar problemen mee krijgen. Het zou kunnen dat je dan van jezelf denkt dat je iets verkeerd doet en dat is helemaal niet het geval, alleen je bent niet heel erg aards. Als je 'vliegt' ben je niet onnuchter, dat is het niet. Ook niet onverstandelijk. Je bent juist voor een Waterteken erg verstandelijk. Maar je draaft door omdat je veel vuur hebt, je hebt een werkzame geest en ook je gevoel is behoorlijk vertegenwoordigd. Maar het hele element aarde dat doet niet zo veel. Dat is echt bijna niks in jouw horoscoop. En dat betekent dat je erg veel moeite hebt om voor de hele gewone praktische dingen des levens te zorgen. Verstandelijke dingen, allemaal geen probleem. Mensen met emoties kun je goed helpen. Doorzetten, geen probleem. Dat kun je allemaal wel. Maar je grote probleem is om eigenlijk even gewoon te doen.

Ook met geld misschien wel. Ik denk niet dat je ooit geldgebrek zult hebben, omdat je horoscoop daarvoor te gunstig is, maar het interesseert je geen bal. Je moet er wel heel bewust mee bezig zijn want in je horoscoop doet het heel weinig. De Aardehuizen zijn 2, 6 en 10 en er zijn Aardetekens. Nou je hebt één planeet in een Aardeteken staan, dat is Saturnus, en dat is tevens de enige planeet die in een Aardehuis staat. Dus je hebt maar één planeet die in Aarde staat. Nu is dat gelukkig Saturnus. Dat is de nuchterste die er is. En daardoor valt dat allemaal nog wel mee. Maar het is wel je zwakste punt: alles wat met het gewone materiële leven te maken heeft. En dat betekent dus ook dat je daardoor mensen gewoon achter je laat. Dat je dan aan het praten raakt en dat dan ineens iemand zegt nou ik weet niet waar hij het over heeft.

MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL
En als je minderwaardigheidsgevoelens hebt dan moeten die daardoor komen, want het is maar één zwak punt in je horoscoop. Dus dan moet het daarmee samenhangen. Ik zou geen andere kunnen vinden. Niet dat je geen slechte eigenschappen hebt, maar dat lijkt mij echt jouw zwakke punt.
Aan je creativiteit hoef je wat de horoscoop betreft niet te twijfelen. Daar is gewoon niks verkeerd mee. Nou dan heb je kennelijk een periode waarin de Vissen het gewoon een beetje te veel overnemen. En dat is dan jammer want het slaat nergens op.
Ik bedoel dat heb ik zelf ook. Bij mij is het dan de Kreeft maar als die het overneemt denk ik ook dat ik niks kan. Dan heb ik echt droeve tijden hoor. Op een gegeven moment is het over en dan ga je gewoon door. In wezen is er niks verkeerd met je, tenminste ik zie niks verkeerds. Het is een mooie uitgebalanceerde horoscoop met allerlei eigenschappen leuk verdeeld. Dus er zit voor gevoelens van minderwaardigheid gewoon helemaal geen reden in. Maar Vissen en Kreeften hebben vaak last van zulke twijfels. Dat is gewoon een basistrek van Watertekens. Periodiek heb je daar last van. Het is iets waar jij met jouw karakter altijd rekening mee moet houden dat je bij tijden heel ongelukkig bent maar het slaat dan nergens op.

PARTNERS
Wat betreft geschikte partners zou ik grofweg zeggen dat je iemand zou willen hebben die heel eerlijk en openhartig is. Je hebt ook een opgewekt iemand nodig. Maar ook een vrijdenker. Niet iemand met een bekrompen geest. Dus ik denk dat het in de Vuur- of Luchttekens zal moeten zitten. Dat klinkt heel zot voor een Waterteken, maar ik denk dat je toch eerder in de richting van met name Waterman, Ram en Leeuw moet denken dan aan Watertekens, want dan heb je namelijk kans dat je jezelf weer somber maakt, omdat je dan op elkaar negatief inwerkt.

Dat is niet bij ieder Waterteken zo maar in jouw geval zou ik dat zeggen. De Maan staat in Ram bijvoorbeeld. Nou bij een man zegt de Maan iets over de partner. Het betekent dat je toch een opgewekte eerlijke partner wil.
Nou verder Venus in de Waterman in het zevende Huis. Dat betekent dat je iemand wil hebben die ook niet al te kleverig is, niet al te gevoelig, en dan zou je met Watertekens ook verkeerd zitten. Dus je zoekt echt een open minded iemand. Je kan niet zeggen nou dat moèt een Ram zijn. Een Leeuw zou ook wel kunnen, maar sommige Leeuwen, en dat geldt voor Ram natuurlijk net zo, lijken me helemaal niks voor jou. Want er zijn van die Leeuwwijven nou eh! Maar sommige zijn juist ook heel geschikt. Prachtig zou zijn een Waterman met Ascendant Leeuw.
Waar je eigenlijk op zou moeten letten is dat je eigenlijk niet eens zo naar het Zonneteken kijkt maar naar de Ascendant. Want vaak is het zo dat de wezenlijke karaktertrekken eigenlijk helemaal niet zoveel op elkaar moeten lijken, want dan werk je elkaar toch maar de soep in.
De Ascendant is belangrijk want dan heb je dezelfde neiging. Dan wil je hetzelfde. Als de één altijd uit wil en de ander altijd thuisblijven dan gaat het niet goed. Jij zou iemand kunnen hebben met Ascendant Leeuw, Ascendant Ram of Ascendant Boogschutter. Dat maakt een driehoek en dat betekent dat je goed met elkaar overweg kunt. Tweelingen zou ook nog kunnen want dat maakt ook een gunstige hoek. Dat is eigenlijk veel belangrijker dan het Zonneteken.
De laatste jaren ben ik tot die conclusie gekomen. Dan zijn twee onverenigbare Zonnetekens vijftig jaar getrouwd en dan zit dat hem in de Ascendant.
Zonneteken Scorpio kan uitstekend gaan maar het kan ook een ramp worden. Je kunt mekaar totaal de vernieling in werken. Ik denk dat het niet zo'n geschikt teken is voor een Waterteken, op mijn eigen ervaring afgaand.

Ik denk dat Watertekens in het algemeen geneigd zijn tot een oudere partner, maar dat is een privé-mening. Omdat een Waterteken toch erg onzeker van zichzelf is en die zoekt dan veiligheid of zo. En een Ram zal inderdaad gauw het omgekeerde hebben. Vuurtekens in het algemeen zullen liever juist jongere partners hebben.
Je zwakste punten lijken me dat je heel weinig materieel gericht bent en ten tweede dat je het heel moeilijk zal vinden je aan te passen, aan datgene wat een partner wil.

Namelijk omdat je nu eenmaal geneigd bent heel sterk een eigen leven te leiden.

DRA. FOKKELIEN VON MEYENFELDT
NeerlandicaTERUG NAAR AUTO BIO-PAGINA