Haar naam is
Janine Woud.

Geboren 1 april 1957 te Arnhem, ram, ascendant leeuw.

De ouders van Janine komen uit Noord-Holland en zij voelt zich qua mentaliteit eigenlijk meer een echte Noordhollandse dan een Arnhemse in de trolleybus.
Haar vader was chemicus en ging op de fiets naar de Akzo. Janine herinnert zich gesprekken aan tafel over de eerste plastics en polymeren. Hij was er voor dat iedereen doorleerde en hield nauwkeurig de studiefinanciering bij, kon helpen met wiskunde, maar had toch met niemand een goede verdiepende relatie.
Met name haar zes jaar oudere broer (1951) had een autoriteitsconflict met zijn vader, ook wat betreft links en rechts in politiek.

Janine was de aller-aller-jongste, want zij heeft een ook een elf jaar oudere zus en helemaal in 1945 werd de oudste zoon geboren die dus onder voedselschaarste en chaos ter wereld kwam.
Met haar moeder, en met haar moeders moeder, had Janine een goede band; deze oma werd wel 93.

In Arnhem doorliep Janine de mavo en de havo, en na 1975 verbleef ze een jaar als au pair te Parijs, alwaar zij tevens doorstudeerde in de francofiele sfeer.
Tevens woonde en werkte zij enkele maanden in een IsraŽlische kibboets.

Vanaf haar 20e t/m 24e (1977-1981) werkte Janine in de psychiatrische verpleging. Op de besloten afdeling (in het weekend mochten patiŽnten naar huis) leerde ze een gevoelige intelligente man kennen die, met wie zij er zaterdags vandoor ging.
Omdat dit tegen de regels was diende Janine te verschijnen voor een tuchtcommissie, die haar te verstaan gaf dat zij zich maar had aan te passen.
Janine deelde daarop de commissie mede dat zij voornemens was met haar handelwijze door te gaan.
Deze geestesinstelling betekende het einde van haar loopbaan in de sector, waarna nieuwe horzonnen lokten.

Een goede vriend uit de tijd van de kibboets, AustraliŽr, nodigde haar op haar 24e uit naar diens geboorteland.
Janine startte aan de oostkust te Sydney, trok vervolgens naar Melbourne 1000 km zuidwaarts, en vertoefde een maand ten huize van haar vriend.

Nadien zocht Janine weer het andere uiterste op, en monsterde in Darwin, in het hoge noorden van AustraliŽ, aan op een vissersboot.
Zes weken voer zij duizenden kilometers over de Golf van Carpentaria om vissen te vangen.
In totaal heeft ze 7 maanden door AustraliŽ gereisd. Het eigenlijk doel van haar zoektocht: de aboriginals.
De verbondenheid van deze natuurstammen met de aarde, zoals ook te vinden bij de indianen, was wat Janine in werkelijkheid intrigeerde aan AustraliŽ. Zij kampeerde in centraal AustraliŽ zelfs bij hen in de stam.
Alom werd zij door de blanken gewaarschuwd voor de onberekenbare grillen van deze wilden, maar Janine was ervan overtuigd hierbij allereerst te moeten oppassen voor degenen die kwaadsprekende waarschuwingen afgaven over de gastvrije aboriginals met hun vredelievende volksaard.
Aboriginals passen net als indianen niet in het werksysteem van arbeidspathos en kadaver-tucht, dus zijn daarom impopulair bij de werkende stand, constateerde Janine.
Bijvoorbeeld als de aboriginals per auto reizen en de benzine is op, dan laten sommige aboriginals de auto gewoon staan.
Zijn de bakstenen op? Dan stoppen zij met het bouwen van een huis.

Toen Janine heel AustraliŽ was doorgetrokken voerde haar backpackersnatuur haar nog naar MaleisiŽ en Thailand.

Op haar 28e dus in 1985 kwam ze te wonen in de Amsterdamse Haarlemmerstraat, en ging bij de "Kosmos", een spiritueel centrum, op sacred dance; evenals de vader van haar toekomstige drie zoons.

 

 

 

Na het 'sprititueel swingen' in de Kosmos vergezelde zij hem, toen hij als visiting scientist voor 9 maanden een natuurkundige missie in Amerika had uit te dienen. Daarvoor schakelde Janine over op een samenlevingscontract. Ze leefde een jaar met hem in New Jersey, 80 km van New York, al was dat niet helemaal waar ze zich thuis in voelde. Nadien was het gezin woonachtig te Beverwijk en Castricum. Janine is zelfs op 5 juli 1989 getrouwd, maar na totaal tien jaar was de samenwerking uitgebloeid.
Per 1995 zette Janine haar leven voort in een spirituele woonwijk te Lelystad-zuid, gebonden aan opvoedingstaken.

Janine heeft niet alleen een zwak voor nonconformistische kunstenaarstypes, maar rekent ook zelf een kunstopleiding tot haar bagage (zie elders op deze site).

Daarnaast occupeert Janine zich regelmatig met de danskunst en het coachen van gegadigden op dans-workshops.
Persoonlijkheidsontwikkeling en zelfverkenning, hetzij via dans-expressie, of via deeksha-geven (handoplegging vanuit 'spiritueel internet'), of via workshops creatief omgaan met dromen, vormen voor haar remedies op weg naar alles wat groeit en bloeit en haar telkens weer boeit.

 

 

 

Biografie: Wim Heins