Wat is een landverrader/ster in de 21e Eeuw?

Een landverrader is iemand die uit persoonlijk cynisme of als na´eve dwaas, of vanuit een elitepositie bij de happy few, of uit angst voor de vijand, de loyaliteit aan zijn landscultuur verruilt voor loyaliteit aan de vreemde bezettingsmacht die Nederland overneemt.

Landverraders kunnen ook onbewust hun werfgoed verraden door spoken te zien waar ze niet zijn in plaats van waar ze wel zijn. En groot schrikbeeld is dan dat hetgeen gezegd wordt door deze spoken misschien toch waar zou kunnen zijn! En als men eenmaal je ogen heeft opengedaan kunnen ze zo moeilijk weer dicht. Dus stellen deze onbewuste landverraders dat moment zo goed mogelijk uit. Een mooie droom raak je niet graag kwijt, dus verkettert men samen met geestverwanten alles wat deze droom bedreigt.

 


 
Een landverrader manipuleert daarom voortdurend om zijn geloof te beschermen met het emotionele shockeffect van verholen of openlijke verwijzing naar wat men als de ergste gebeurtenissen uit de geschiedenis beschouwt. 

Een landverrader/ster ontkent graag dat Nederland eigen waarden bezit of ontkent zelfs dat Nederland op zichzelf bestaat en daarom in feite ook geen concreet recht zouden moeten laten gelden op Nederlandse levensruimte, grondgebied of op een voor Nederland karakteristieke toegevoegde waarde. En mocht Nederland toch wel bestaat dan moet het opgaan in een externe grootmacht waarin het alsnog van zijn eigenheid wordt ontdaan. 

Een landverraad(st)er leeft vanuit de overtuiging dat hij dankzij de vermeende ultieme voortreffelijkheid van zijn idealen aanspraak kan maken op een monopolie. 

Openlijke landverraders zijn altijd een minderheid geweest en de laffe zwijgende landverraders een meerderheid. 
Een actieve openlijke landverrader lijdt aan een identiteitsprobleem en heeft een autoriteitsconflict tegen de eigen beschaving. 
Een landverrader meent dat zijn/haar eigen komaf moet worden afgebroken, en gelooft dat uit de puinhoop een heilzame geest uit opduikt.

 


Landverraders geloven dat de eigen cultuur een fles is die dient te worden stukgeslagen zoals champagne tegen een nieuw schip, en dat daar vervolgens zomaar een betere wereld uit opstijgt.

de Generaal P.Pardon

Geef een landverrader aan of
bekijk de lijst van landverraders


 

 

NAAR DE OUDE
WEBSITE VAN:
NAAR DE NIEUWE
WEBSITE VAN:

 

 

 Ingezonden naar de
 Generaal P.Pardon


Gastschrijvers zoals Pierre Vorser, Trias Politica, Boris Bijster en Danny Wells.
De Baron van Rederiek en Amy Gratie.
Lees de commentaren van deze


VERZETSSTRIJDERS HIER...